Ons goede doel

Natuurlijk hadden wij in Nederland al gehoord dat de dieren hier in Spanje niet goed, lees slecht,  behandeld worden. Ook toen volgden wij Peter Koekebakker van Animal in Need op Facebook. Wij hebben zo ontzettend veel bewondering voor dit soort mensen die hun eigen leven totaal "on hold " zetten om er onvoorwaardelijk voor de dieren te zijn. Ons voornemen was om zelf ook onze honden te adopteren uit het asiel zodra we een mooie plek voor de B & B hadden gevonden. En afgelopen april was het zover!

foto (25)

We zijn eerst naar La Linea gereden om Peter te bezoeken. Het was precies zoals voorgesteld; grote man type ruwe bolster blanke pit. Hij heeft ons het asiel laten zien en jee wat was dat indrukwekkend; 600 honden blaffend en springend om wat aandacht. Ik heb er ook slecht van geslapen. Al die dieren daar, het liefst wil je ze allemaal een kans geven en meenemen naar huis. Maar dat gaat helaas niet.
We waren verliefd op een kleine bull terrier van plm 6 maanden en een Mastien van ongeveer 3 jaar oud die erg slecht en ziek uit zag en inderdaad nog wat moest aansterken. Joost twijfelde of die 2 samen wel een goede combi zouden zijn.
We hebben afscheid genomen met de twee hondjes( en de overige 600) in gedachten. Jeetje wat moeten we nou? Maar het mooie van Peter is dat hij aangeeft dat je niet een dier moet nemen omdat je het zielig vindt of omdat je zo graag wil helpen. De connectie met het dier moet er zijn en  het moet goed in je eigen leven en leefsituatie passen. Wij wilden graag grote honden en het liefst die goed bij elkaar passen.
We hadden die zelfde dag namelijk ook nog een bezoek gepland staan bij Arca noah, een asiel vlak bij ons om de hoek. Daar hadden ze twee broertjes, puppys, die totaal met z'n 7-en in een regenpijp waren gevonden. En ja toen we ze zagen wisten we het al: VERLIEFD!!! Het waren ook nog eens mix Mastien dus dit zou het moeten zijn. We hebben ze direct meegenomen en ze maken nu onderdeel uit van ons gezin: Pepe en Diego!

diego en pepe

Daarom willen wij graag twee asiels steunen; Animal in Need en Arca Noah. Op diverse plaatsen in onze Finca staan kleine potjes waar u uw kleingeld in kunt stoppen. Met uw kleingeld hopen we dan bij te kunnen dragen aan bijvoorbeeld extra voer voor de dieren of medicijnen. Ook al zijn het maar kleine bedragen; alles is werkelijk welkom! We zijn net geopend dus is het helaas nog niet mogelijk om een vast percentage te kunnen schenken, maar wij zullen zeker ons steentje gaan bijdragen aan het welzijn van deze dieren.

Verder zouden wij het heel fijn vinden wanneer onze gasten met Transavia vliegen, als zij bijvoorbeeld op de terugvlucht enkele hondjes willen begeleiden. Ze worden ingecheckt door mensen van de diverse organisaties, het gaat slechts om de overdracht in Nederland wat een beetje tijd kan kosten, dat is alles. Deze kleine beetjes zijn enorm groot voor de asiels; zij wijden hun hele leven aan deze dieren en krijgen hiervoor geen of nauwelijks subsidies, ze zijn volledig afhankelijk van giften.

animal in need

www.animalinneed.com

arca Noah Animales

www.arcanoah.eu